Gå til hovedinnhold

Hooohoooiiiii.....det tikker og går fremdeles.... :)

Jada ej er her fremdeles... tida flyg og dagene forsvinn i d blå....Ej som skulle vere så flink å legge inn oppskrifter og tips... det har d blitt lite av.

Har hatt en liten knekk den siste veka eller så... alt er så tungt og det virker så uoppnåelig å klare å få igjennom alt en skal iløpet av en dag... full jobb,unger som skal forskjellig og trening,trening ,trening... Har gått heilt i kjellern før så ej kjenner symptoma litt... skal prøve å roe heilt ned i en periode og ta ting som dei kjem og ikkje legge opp et hesterace ej ikkje makta halde oppe...

Klarte å kutte fingern å måtte sy så ej fe prøve å roe ned litt til stinga e ute og grodd ihop att... Kanskje satse på å gå litt turer og sykle en periode ,halde meg aktiv ,men ikkje ta meg heilt ut fleire dager i strekk.....issje bra i lengda..
Hadde meldt meg på Birken imorga også,men klarte å skade opererte foten her for noke sia slik at den har verkt noke inni førr jæ..... , så dinna kneika mi her oppå alt,så er eg glad for at fornuften min klarte å snakke meg fra å stille opp.... men det blir mitt nye mål : neste år skal ej stille... :) Føler det er liten vits å stille opp å skulle sykle 9,2 mil når du aldri har gjort det før, eller fått trent litt på det liksom....Så neste vår ser dokke meg langs vegane i trening til birken.. :)

Var på veging /måling no mandag som var, gått ned nesten 1 kg til (var ikkje heilt nøgd med det ..) men centimetra forsvinn og det er vel i bunn og grunn dei som er viktige...at ting strammer seg opp og alt blir fastere..
Ønskemålet mitt er å klare 10 kg til ned,men ej veit ikkje kor realistisk det er men det går an å prøve :)
For å sette ting i perspektiv (sjølv om ej hata å publisere dette) ej begynte på 107 kg - no er eg 85 kg, normalvektig blir eg ikkje karakterisert som (iflg BMI kalkulatoren) før eg når 71 kg. Akkurat det drit ej i, men ej har alltid hatt 75 kg som et gyldent mål å nå ,så får vi sjå då kor d går.
Antall cm som har forsvunne fra hist og pist er tilsammen : 35 cm... mest fra mage.. slit litt m armer og lår,men har trent litt tunge vekter så vi får krysse fingre for at det er musklene som tyt fram... ;)

Så no skal ej gå på verandaen å drikke kaffi å lese sakspapir (skal på styremøte om litt) og slappe ta...
så skal eg gå meg ein tur i morga kanskje om ej føler for det eller en anna dag.....Time will show..

Maten går ganske greit forresten... Handler inn så eg alltid har noke reint kjøtt/fisk/kesam/skyr/cottage cheese i kjøleskapet- da har eg ingen unnskyldning for å velge noke anna mindre bra istaden.
Er driiitlei av salat, så d går mykje i enten ovnsbakt eller woka grønnsaker.. ej kunna ha levd kun på slike grønnsaker så det går heilt fint....å det er jo så "snerte"... kutte det du finn av grønnsaker i kjøleskapet ( har alltid mykje forskjellige grønnsaker ej då i kjøleskapet)å hive d i steikepanna nokre minutt eller inn i steikovnen....(kinakål, cherrytomat,asparges,broccoli,paprika,squash, champignon osv...deili!!) ej bruker cocosa til å steike i (kokosolje)..
Et lite tips er kanskje noke ej prøvde en dag, woka grønnsaker med karri/koriander litt salt, så tok ej på 2-3 ss matyoghurt å rørte inn i grønnsakene... var faktisk drit godt til f.eks. laks......

Nei,må forberede meg til møte og jubileumsmiddag på Muritunet idag...
Ønsker alle ei fortreffelig helg !!!!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Å starte på nytt....

Jau då.... ej eksistera enda.....har berre ikkje hatt så mykje å "skryte ta " i det siste, derfor har ej heller vore stille... Har vore gjennom den vondeste og verste perioden i mitt liv...(er der vel enda for så vidt...) , men no må ej ta mej i nakken og heise meg opp att... Steg for steg...bygge oppatt - livet mitt-treningsinspirasjonen-mat og måltidsrytmen- kondisen- humøret- steg for steg må ej opp og fram..... For ej vil ikkje at alt blodslit og strev for dissa 25 kg som he reist av skal ha vore forgjeves.... Må opp og fram for ungane mine -dei godaste og beste ej he å leve for....alt skal konsentrerast om meg og dei -min bittelille vakre gode familie- best i heile verden.... <3 Hadde eg berre funne ein fin plass der vi kunne bo...(kanskje d går i boks en av dei næraste dagane.. kryss fingrane for meg.. :) Få senke skuldrane å trekke pusten og starte på nytt.....Men ej må takke ...igjen... alle fine folk som har stillt opp og fremdeles stiller opp... sett så umåt
Hei... Då e ej tilbake (he bestemt mej for å skrive på dialekt ja...;) )... Har hatt ei litt kjip helg etter at ej va på kontroll på Sjukehuset fredag. Fikk beskjed om at ej he kanskje overbelasta "nyhofta" mi litt og må ta en pause fra trening sa legen... " Do er bra nog, sa han, do kan sitte å lese. Noen må jeg dytte ja , ut å bevege seg ja, andre må jeg bremse...deg må jeg bremse ,ja... " (tysk lege)... Kjente ej vart litt deprimert av dette. Men må ta det litt rolig for å sjå om det hjelp på dei smertene ej he kjent no sia ej begynte på jobb igjen.. Var overbelasta sene på framsida i hofte bøyen,den sena som held kula på plass. Har vel komt fram til at ej må respektere at ej he overdreve og roe ned litt. Kjenner det blir for dumt å svekke den sena slik at ej fe problem seinare... så....fe prøve å ta d m ro en måneds tid og sjå det an. Vil snakke litt med Mari Agathe som er min dyktige Fysio å høre ka ho meina. Men trening skal det nok bli, får trene overkro

Ny veke- still going strong...

Liiiit vanskelig når det dukker opp slike g aver på jobb... TWIST mmm... :0 Halllla folkens !! Eg er fremdeles her eg... Vel overstått helg , gått greit med mat - litt godis har eg unna meg- men ikkje en tredje del av det eg tidlegare he "unna" meg.. ;) er ei vanesak berre ditta godte greia... klare meg faktisk fint uten. Er heldigvis glad i bær,yoghurt,nøtter,frukt,grønnsaker ol. så det er liksom ikkje vanskelig å finne på noke godt som kan erstatte sukker og godis. Har blitt fan av Gresk Yoghurt med vanilje og den m sitron- deilig... med et par skjeier av B.Nordstrands Granola...YPPERLIG... treng ikkje meir... Smoothiebowl = frokost <3 Var i byn å der fann eg et grovt klibrød med solsikke,linfrø,gresskarkjerner som var heilt nydelig.. har delt opp og frose ned så eg tar opp skiver å putter i brødrister ved behov. Slik slipp eg at det ligg å bli gammalt å ekkelt i brødskuffen og må hives etterkvart... men det brødet var himmelsk- mjukt og godt til å