Gå til hovedinnhold

Knekkebrød


På arbeid lager vi dei beste knekkebrøda ever!!Dei er fantastisk gode,lagde faktisk slike m
litt anis og Herdals geitost til
"stasministeren" ( Alva som sei stas minister,det er så fint syns ho..:) ).
Dei vart kjempegode.
Ellers kan du lage ei røre og dele den opp i mindre porsjoner og smaksette den med det du vil.
Det er greit om du f.eks skal ha ost og kjeks kveld og vil dra en litt "sunnere" variant en
kjøpe kjeks.
Har prøvd m finhakkete soltørket tomat og basilikum , kan pensle over pesto når dei he stivna litt og tørke det videre i ovnen.... Ha i litt anis som sagt, kanel går an, finhakket aprikos... som sagt mange bruksområder. (bildene er lånt fra passion4baking :)

Sunt knekkebrød

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl sammalt grovt rugmel
  • 1 dl solsikkerkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • Litt salt ( ca. 1/2 ts.)
  • 7 dl vann
Kan bruke litt grønnsaksbuljong for mer smak istedet for salt (2 ts ca. smak dere fram)
Denne røra blandes lett i en bolle…skal stå og svelle en stund , smør så utover en bakeplate m smurt papir. Del opp i passende firkanter, gjerne med en pizzaskjærer før det settes inn i ovnen. Jeg bruker ofte sette det i ovnen og ta det ut etter ti minutter og rute det opp da...men smak og behag...:)

Fremgangsmåten på hvordan man steker knekkebrødet:

1. stekes i 40 min. på 150 C.
2. stekes med åpen dør i 10 min.
3. stekes yttligere 10 min med døren stengt

En kan godt steke på høyere temperatur ,men da MÅ en passe på så det ikke blir brent.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Å starte på nytt....

Jau då.... ej eksistera enda.....har berre ikkje hatt så mykje å "skryte ta " i det siste, derfor har ej heller vore stille... Har vore gjennom den vondeste og verste perioden i mitt liv...(er der vel enda for så vidt...) , men no må ej ta mej i nakken og heise meg opp att... Steg for steg...bygge oppatt - livet mitt-treningsinspirasjonen-mat og måltidsrytmen- kondisen- humøret- steg for steg må ej opp og fram..... For ej vil ikkje at alt blodslit og strev for dissa 25 kg som he reist av skal ha vore forgjeves.... Må opp og fram for ungane mine -dei godaste og beste ej he å leve for....alt skal konsentrerast om meg og dei -min bittelille vakre gode familie- best i heile verden.... <3 Hadde eg berre funne ein fin plass der vi kunne bo...(kanskje d går i boks en av dei næraste dagane.. kryss fingrane for meg.. :) Få senke skuldrane å trekke pusten og starte på nytt.....Men ej må takke ...igjen... alle fine folk som har stillt opp og fremdeles stiller opp... sett så umåt

bittersøtt....

hei... sitt å kjenne på en litt bittersøt følelse.... den å bli plutselig anerkjent som en person,en okei, kanskje tilogmed sexy person fra å være ....meg ... sånn som eg har vore no i 8 år 30 kg ovevektig......men alikavel meg.... er litt godt, men samtidig på en måte sårt å bli møtt med.. "ÅÅÅÅ så fin du he blitt "og  "så slank å fin".... bruker å svare he ikkje ej alltid vore fin då??? ej e mej,same ka ej veg.. meiningane å humor og tankegang let seg ikkje påvirke av fettet.. Og for å legge til et "slag under beltestedet" da  så kan d komme en kommentar som : et par kilo til no så er du perfekt..... Hmmmmm tjaa, kanskje ej e perfekt for noken om et par kilo til,for andre er eg perfekt om ti kilo til....... kor skal grensa gå? kjenner eg blir lei meg , samtidig som eg er stolt over det eg har fått til...23 kg. ned så langt er ok det... er sprekere og trener mer enn før...men er den samme... har alltid trent,alltid levt sunt,(har spist sjokolade det er m
Livet er vanskelig folkens...... merkelig at en kan være hyper gira - lykkelig og glad det ene øyeblikket så er det rett ned i tiltaksløshet og  mørke i det neste øyeblikket... Rart hvor ensom et menneske kan føle seg omgitt av mange mennesker... Står ved et veiskille i livet....på veldig mange måter.... Hodet mitt er fullt i tanker og følelser som jeg har holdt inne så altfor lenge.... I tillegg til en kropp som gjør vondt og gjør meg trøtt , sliten og uopplagt så har jeg det lave stoffskiftet som "føkker" med vekten , konsentrasjonen , hukommelsen og humøret mitt... Men når jeg trener så blir jeg gladere og føler meg bedre... så jeg prøver så godt jeg kan , når jeg kan.. Må bare finne treningsformen som ikke forverrer "vondtene " mine , men som forbedrer meg...Har lett for å trene hardt og tungt (vekttrening) , men så dukker de opp en etter en, skuldra som verker,kneet.... hofta.... blææh.... Men jeg gir ikke opp,skal klare det..... Helt av meg selv!!