Gå til hovedinnhold
Hei..
da er vi tilbake etter et opphold igjen.... kjem liksom ikkje på hva jeg skal skrive om som er interressant nok til at noen vil lese det :)
Forrige helg var vi på Bjorli på ski sammen med et vennepar.... Det var veldig kjekt... både selskapet og det å komme seg litt ut av bygdene.. (under ser dokke bilde fra Vetlegrenda der vi bodde... fint)
Vi sto på slalåm og Samuel knekte slalåm koden og greide stå uten sele eller noke som helst ...veeeeldig stolt mamma... Alva kava på ( små tynne pipestilker i store sko og tunge ski,er ikkje lett!)  men mangler litt enda, men det kjem seg nok fort :)Sjå om vi rekk nokre turar til i trekk før all snøen forsvinn og det blir VÅÅÅÅR!!!!!
Viktig m godt utstyr på hyttetur...
                                                                                                             

Har funnet fram syklene våre allerede og sykler til og fra jobb når jeg har anledning...Deeiilii... Skal investere i nytt sykkelutstyr tror jeg for det er noe jeg liker å holde på med..Sykla forbi blomsterbeda på Muritunet idag og såg tulipanane stod høgt opp av marka... Deili!! kjenner sola varmar godt berre den får komme fram. Krysse alt vi har for at det blir en nyyydelig sommer.!

Legger til ei oppskrift på suppe som var fantastisk god og veldig snerten å lage... (prøvde den ut på Muritunet her en dag :) prøvekaniner derborte. ) Sunn,mettende og GOOOO` !! :)

Indisk linsesuppe: ( 4 pers.) :

2 dl røde linser evt litt av de grønne litt større ( jeg brukte det istedet for brekkbønner da jeg ikke er så glad i det... ;) )
2 løk
1 l vann
2-3 hvitløksfedd
2 ss smør el olje (rapsolje)
1/4 ts kanel
1 krm hvit pepper
1 ts paprikapulver
1 ts karri
1 bx hele tomater
200 gr brekkbønner (aspargesbønner)
1 1/2 ts salt 1/2 dl hakket koriander
1 sitron til servering(sitronbåter legges ved til suppen)

rens linsene (skyll). kok dem i vann til de er helt myke,skal koke litt istykker.
skrell og grovhakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. fres løk og hvitløk forsiktig i litt smør/olje slik at det får litt farge.tilsett alle krydderne og rør om.
Klipp tomatene i store biter med saks direkte nedi boxen,hell over løken og la det putre u lokk i ca 15 min.
del de ferske el fryste bønnene i mindre biter. Legg dem i tomatrøren og la dem koke i et par minutter til de nesten er ferdigkokt .Løft kasserollen av varmen. Bland de kokte linsene (m kokevannet ) og grønnsaksrøren. Tilsett salt (kanskje kyllingbuljong el grønnsaksbuljong). Varm suppen og smak den til etter behag. Tilsett hakket persille eller koriander... server m sitronbåter...

Velbekomme...nydeli godt... m godt brød til så er det god middag.. :)

Hoi... rakk en tur til byen å shoppa litt og fikk klippt mej og nå er jeg klar for spa tur til Geiranger og Hotell Union.... me like! :) Ha en fortsatt fin kveld og God Helg !!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Å starte på nytt....

Jau då.... ej eksistera enda.....har berre ikkje hatt så mykje å "skryte ta " i det siste, derfor har ej heller vore stille... Har vore gjennom den vondeste og verste perioden i mitt liv...(er der vel enda for så vidt...) , men no må ej ta mej i nakken og heise meg opp att... Steg for steg...bygge oppatt - livet mitt-treningsinspirasjonen-mat og måltidsrytmen- kondisen- humøret- steg for steg må ej opp og fram..... For ej vil ikkje at alt blodslit og strev for dissa 25 kg som he reist av skal ha vore forgjeves.... Må opp og fram for ungane mine -dei godaste og beste ej he å leve for....alt skal konsentrerast om meg og dei -min bittelille vakre gode familie- best i heile verden.... <3 Hadde eg berre funne ein fin plass der vi kunne bo...(kanskje d går i boks en av dei næraste dagane.. kryss fingrane for meg.. :) Få senke skuldrane å trekke pusten og starte på nytt.....Men ej må takke ...igjen... alle fine folk som har stillt opp og fremdeles stiller opp... sett så umåt

Positivitet !!

For en respons på innlegget mitt på onsdag -kjekt.... no er det planlagt en fjelltur neste veke, trenings kamerater - og tur tilbud- Veeeeldig kjekt!! Tusen Takk alle sammen .. :) Føler at det ikkje er så ille å "blotlegge" sitt innerste ,det såraste i livet vårt,(vekta som viser for mykje,) når folk kjem med tårer i auene til meg og seier at det eg skriv er så sant så sant..... DET gjer alt verdt det, om eg kan hjelpe noken på min egne reise så er jo det supert!! Har hatt fine dager kostmessig no- slit litt med sultfølelse- veit eg ikkje er svolten egentlig - så eg prøvar å drikke vatn eller et par valnøtter/tørkede aprikoser for å stille suget...Også er det dette med å ete nok, 4 måltid om dagen frokost-mellommåltid- liten lunsj- middag- lite måltid på kveld... når en er matlei av  SKYR,grønn salat å yoghurt kva et ein da.? Eg likar å ete ein halv avokado med ei skjei kesam oppi og ei skinkeskive eller to,det er godt mellommåltid.... eller en boks kesam med Fun Light

bittersøtt....

hei... sitt å kjenne på en litt bittersøt følelse.... den å bli plutselig anerkjent som en person,en okei, kanskje tilogmed sexy person fra å være ....meg ... sånn som eg har vore no i 8 år 30 kg ovevektig......men alikavel meg.... er litt godt, men samtidig på en måte sårt å bli møtt med.. "ÅÅÅÅ så fin du he blitt "og  "så slank å fin".... bruker å svare he ikkje ej alltid vore fin då??? ej e mej,same ka ej veg.. meiningane å humor og tankegang let seg ikkje påvirke av fettet.. Og for å legge til et "slag under beltestedet" da  så kan d komme en kommentar som : et par kilo til no så er du perfekt..... Hmmmmm tjaa, kanskje ej e perfekt for noken om et par kilo til,for andre er eg perfekt om ti kilo til....... kor skal grensa gå? kjenner eg blir lei meg , samtidig som eg er stolt over det eg har fått til...23 kg. ned så langt er ok det... er sprekere og trener mer enn før...men er den samme... har alltid trent,alltid levt sunt,(har spist sjokolade det er m