Gå til hovedinnhold
Hei..
da er vi tilbake etter et opphold igjen.... kjem liksom ikkje på hva jeg skal skrive om som er interressant nok til at noen vil lese det :)
Forrige helg var vi på Bjorli på ski sammen med et vennepar.... Det var veldig kjekt... både selskapet og det å komme seg litt ut av bygdene.. (under ser dokke bilde fra Vetlegrenda der vi bodde... fint)
Vi sto på slalåm og Samuel knekte slalåm koden og greide stå uten sele eller noke som helst ...veeeeldig stolt mamma... Alva kava på ( små tynne pipestilker i store sko og tunge ski,er ikkje lett!)  men mangler litt enda, men det kjem seg nok fort :)Sjå om vi rekk nokre turar til i trekk før all snøen forsvinn og det blir VÅÅÅÅR!!!!!
Viktig m godt utstyr på hyttetur...
                                                                                                             

Har funnet fram syklene våre allerede og sykler til og fra jobb når jeg har anledning...Deeiilii... Skal investere i nytt sykkelutstyr tror jeg for det er noe jeg liker å holde på med..Sykla forbi blomsterbeda på Muritunet idag og såg tulipanane stod høgt opp av marka... Deili!! kjenner sola varmar godt berre den får komme fram. Krysse alt vi har for at det blir en nyyydelig sommer.!

Legger til ei oppskrift på suppe som var fantastisk god og veldig snerten å lage... (prøvde den ut på Muritunet her en dag :) prøvekaniner derborte. ) Sunn,mettende og GOOOO` !! :)

Indisk linsesuppe: ( 4 pers.) :

2 dl røde linser evt litt av de grønne litt større ( jeg brukte det istedet for brekkbønner da jeg ikke er så glad i det... ;) )
2 løk
1 l vann
2-3 hvitløksfedd
2 ss smør el olje (rapsolje)
1/4 ts kanel
1 krm hvit pepper
1 ts paprikapulver
1 ts karri
1 bx hele tomater
200 gr brekkbønner (aspargesbønner)
1 1/2 ts salt 1/2 dl hakket koriander
1 sitron til servering(sitronbåter legges ved til suppen)

rens linsene (skyll). kok dem i vann til de er helt myke,skal koke litt istykker.
skrell og grovhakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. fres løk og hvitløk forsiktig i litt smør/olje slik at det får litt farge.tilsett alle krydderne og rør om.
Klipp tomatene i store biter med saks direkte nedi boxen,hell over løken og la det putre u lokk i ca 15 min.
del de ferske el fryste bønnene i mindre biter. Legg dem i tomatrøren og la dem koke i et par minutter til de nesten er ferdigkokt .Løft kasserollen av varmen. Bland de kokte linsene (m kokevannet ) og grønnsaksrøren. Tilsett salt (kanskje kyllingbuljong el grønnsaksbuljong). Varm suppen og smak den til etter behag. Tilsett hakket persille eller koriander... server m sitronbåter...

Velbekomme...nydeli godt... m godt brød til så er det god middag.. :)

Hoi... rakk en tur til byen å shoppa litt og fikk klippt mej og nå er jeg klar for spa tur til Geiranger og Hotell Union.... me like! :) Ha en fortsatt fin kveld og God Helg !!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

HEI!!!!! God Sommer folkens.. :) Ej e her enda, har berre vore travelt med mykje jobbing og mykje som skjer ellers at å bruke tid framfor dataen har vore siste prioritet.... Ej fortsetter no i det som etterkvart har blitt en vanlig kvardag.. Har sklidd litt ut m måltidsrytmen , for tida flyg og plutselig er det 5-6 timer sia siste måltid,og å ha berre en skyr innabords heile dagen det er ikkje mykje... Så slit litt med å ete nok kanskje.. Men ej prøva, det ligg heile tida i bakhaudet at ej må passe mej med maten.... er det noko ej IKKJE skal så er det oppatt i vekt! BASTA!! Kjenner at ej lett kan skli ut m mat om ej tillet mej d og det er en ekkel følelse... prøver og unne meg litt innimellom slik at ej ikkje plutselig skal gå på en GigaEnormFantastelistisk smell!!! :( Lykka e at det bugnar med bær så det går to korger jordbær + blåbær+ bringebær å slikt for dagen... Smoothie maskina går som berre d,et supert alternativ til is ...Ej elska is,så det er den verste fristel

bittersøtt....

hei... sitt å kjenne på en litt bittersøt følelse.... den å bli plutselig anerkjent som en person,en okei, kanskje tilogmed sexy person fra å være ....meg ... sånn som eg har vore no i 8 år 30 kg ovevektig......men alikavel meg.... er litt godt, men samtidig på en måte sårt å bli møtt med.. "ÅÅÅÅ så fin du he blitt "og  "så slank å fin".... bruker å svare he ikkje ej alltid vore fin då??? ej e mej,same ka ej veg.. meiningane å humor og tankegang let seg ikkje påvirke av fettet.. Og for å legge til et "slag under beltestedet" da  så kan d komme en kommentar som : et par kilo til no så er du perfekt..... Hmmmmm tjaa, kanskje ej e perfekt for noken om et par kilo til,for andre er eg perfekt om ti kilo til....... kor skal grensa gå? kjenner eg blir lei meg , samtidig som eg er stolt over det eg har fått til...23 kg. ned så langt er ok det... er sprekere og trener mer enn før...men er den samme... har alltid trent,alltid levt sunt,(har spist sjokolade det er m
Hei... Då e ej tilbake (he bestemt mej for å skrive på dialekt ja...;) )... Har hatt ei litt kjip helg etter at ej va på kontroll på Sjukehuset fredag. Fikk beskjed om at ej he kanskje overbelasta "nyhofta" mi litt og må ta en pause fra trening sa legen... " Do er bra nog, sa han, do kan sitte å lese. Noen må jeg dytte ja , ut å bevege seg ja, andre må jeg bremse...deg må jeg bremse ,ja... " (tysk lege)... Kjente ej vart litt deprimert av dette. Men må ta det litt rolig for å sjå om det hjelp på dei smertene ej he kjent no sia ej begynte på jobb igjen.. Var overbelasta sene på framsida i hofte bøyen,den sena som held kula på plass. Har vel komt fram til at ej må respektere at ej he overdreve og roe ned litt. Kjenner det blir for dumt å svekke den sena slik at ej fe problem seinare... så....fe prøve å ta d m ro en måneds tid og sjå det an. Vil snakke litt med Mari Agathe som er min dyktige Fysio å høre ka ho meina. Men trening skal det nok bli, får trene overkro