Gå til hovedinnhold
Hei..
da er vi tilbake etter et opphold igjen.... kjem liksom ikkje på hva jeg skal skrive om som er interressant nok til at noen vil lese det :)
Forrige helg var vi på Bjorli på ski sammen med et vennepar.... Det var veldig kjekt... både selskapet og det å komme seg litt ut av bygdene.. (under ser dokke bilde fra Vetlegrenda der vi bodde... fint)
Vi sto på slalåm og Samuel knekte slalåm koden og greide stå uten sele eller noke som helst ...veeeeldig stolt mamma... Alva kava på ( små tynne pipestilker i store sko og tunge ski,er ikkje lett!)  men mangler litt enda, men det kjem seg nok fort :)Sjå om vi rekk nokre turar til i trekk før all snøen forsvinn og det blir VÅÅÅÅR!!!!!
Viktig m godt utstyr på hyttetur...
                                                                                                             

Har funnet fram syklene våre allerede og sykler til og fra jobb når jeg har anledning...Deeiilii... Skal investere i nytt sykkelutstyr tror jeg for det er noe jeg liker å holde på med..Sykla forbi blomsterbeda på Muritunet idag og såg tulipanane stod høgt opp av marka... Deili!! kjenner sola varmar godt berre den får komme fram. Krysse alt vi har for at det blir en nyyydelig sommer.!

Legger til ei oppskrift på suppe som var fantastisk god og veldig snerten å lage... (prøvde den ut på Muritunet her en dag :) prøvekaniner derborte. ) Sunn,mettende og GOOOO` !! :)

Indisk linsesuppe: ( 4 pers.) :

2 dl røde linser evt litt av de grønne litt større ( jeg brukte det istedet for brekkbønner da jeg ikke er så glad i det... ;) )
2 løk
1 l vann
2-3 hvitløksfedd
2 ss smør el olje (rapsolje)
1/4 ts kanel
1 krm hvit pepper
1 ts paprikapulver
1 ts karri
1 bx hele tomater
200 gr brekkbønner (aspargesbønner)
1 1/2 ts salt 1/2 dl hakket koriander
1 sitron til servering(sitronbåter legges ved til suppen)

rens linsene (skyll). kok dem i vann til de er helt myke,skal koke litt istykker.
skrell og grovhakk løken. Skrell og finhakk hvitløken. fres løk og hvitløk forsiktig i litt smør/olje slik at det får litt farge.tilsett alle krydderne og rør om.
Klipp tomatene i store biter med saks direkte nedi boxen,hell over løken og la det putre u lokk i ca 15 min.
del de ferske el fryste bønnene i mindre biter. Legg dem i tomatrøren og la dem koke i et par minutter til de nesten er ferdigkokt .Løft kasserollen av varmen. Bland de kokte linsene (m kokevannet ) og grønnsaksrøren. Tilsett salt (kanskje kyllingbuljong el grønnsaksbuljong). Varm suppen og smak den til etter behag. Tilsett hakket persille eller koriander... server m sitronbåter...

Velbekomme...nydeli godt... m godt brød til så er det god middag.. :)

Hoi... rakk en tur til byen å shoppa litt og fikk klippt mej og nå er jeg klar for spa tur til Geiranger og Hotell Union.... me like! :) Ha en fortsatt fin kveld og God Helg !!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Å starte på nytt....

Jau då.... ej eksistera enda.....har berre ikkje hatt så mykje å "skryte ta " i det siste, derfor har ej heller vore stille... Har vore gjennom den vondeste og verste perioden i mitt liv...(er der vel enda for så vidt...) , men no må ej ta mej i nakken og heise meg opp att... Steg for steg...bygge oppatt - livet mitt-treningsinspirasjonen-mat og måltidsrytmen- kondisen- humøret- steg for steg må ej opp og fram..... For ej vil ikkje at alt blodslit og strev for dissa 25 kg som he reist av skal ha vore forgjeves.... Må opp og fram for ungane mine -dei godaste og beste ej he å leve for....alt skal konsentrerast om meg og dei -min bittelille vakre gode familie- best i heile verden.... <3 Hadde eg berre funne ein fin plass der vi kunne bo...(kanskje d går i boks en av dei næraste dagane.. kryss fingrane for meg.. :) Få senke skuldrane å trekke pusten og starte på nytt.....Men ej må takke ...igjen... alle fine folk som har stillt opp og fremdeles stiller opp... sett så umåt
Hei... Då e ej tilbake (he bestemt mej for å skrive på dialekt ja...;) )... Har hatt ei litt kjip helg etter at ej va på kontroll på Sjukehuset fredag. Fikk beskjed om at ej he kanskje overbelasta "nyhofta" mi litt og må ta en pause fra trening sa legen... " Do er bra nog, sa han, do kan sitte å lese. Noen må jeg dytte ja , ut å bevege seg ja, andre må jeg bremse...deg må jeg bremse ,ja... " (tysk lege)... Kjente ej vart litt deprimert av dette. Men må ta det litt rolig for å sjå om det hjelp på dei smertene ej he kjent no sia ej begynte på jobb igjen.. Var overbelasta sene på framsida i hofte bøyen,den sena som held kula på plass. Har vel komt fram til at ej må respektere at ej he overdreve og roe ned litt. Kjenner det blir for dumt å svekke den sena slik at ej fe problem seinare... så....fe prøve å ta d m ro en måneds tid og sjå det an. Vil snakke litt med Mari Agathe som er min dyktige Fysio å høre ka ho meina. Men trening skal det nok bli, får trene overkro

Ny veke- still going strong...

Liiiit vanskelig når det dukker opp slike g aver på jobb... TWIST mmm... :0 Halllla folkens !! Eg er fremdeles her eg... Vel overstått helg , gått greit med mat - litt godis har eg unna meg- men ikkje en tredje del av det eg tidlegare he "unna" meg.. ;) er ei vanesak berre ditta godte greia... klare meg faktisk fint uten. Er heldigvis glad i bær,yoghurt,nøtter,frukt,grønnsaker ol. så det er liksom ikkje vanskelig å finne på noke godt som kan erstatte sukker og godis. Har blitt fan av Gresk Yoghurt med vanilje og den m sitron- deilig... med et par skjeier av B.Nordstrands Granola...YPPERLIG... treng ikkje meir... Smoothiebowl = frokost <3 Var i byn å der fann eg et grovt klibrød med solsikke,linfrø,gresskarkjerner som var heilt nydelig.. har delt opp og frose ned så eg tar opp skiver å putter i brødrister ved behov. Slik slipp eg at det ligg å bli gammalt å ekkelt i brødskuffen og må hives etterkvart... men det brødet var himmelsk- mjukt og godt til å