SOL!!!!
var tenkt å ta en litt `læxing dag idag etter heftig styrke/spinn økt igår kveld. Har trent stort sett en til to ganger om dagen og kjenner på at jeg er litt sliten... er vel viktig å ta seg tid til å hvile etter treningene.
Meeen....sola lokka og kroppen ønsker- nesten skrik etter litt aktivitet,så da tok jeg meg en times sykkeltur framover Valldal. Det "unge" frøken Solfrid ikkje hadde gjort var å sjå på gradestokken før ho la i vei... sjøl om sola skein så var temperaturen laaangt ifra behagelig...
Det som var bra med da var at det gikk jææææ.... fort i skyggen fram til der det var sol- meir som intervalltrening førrstend du...:)
Etterpå blir det bading og forhåpentligvis får jeg lagt inn noen skikkelige `laps`i bassenget også.
Men det skal først og fremst være kos ilag med mine vakre små <3
Kjæringa på tur...frikst å gøtt... :)
Så var det middagslaging. Har etterhvert tenkt å lage en plan og handle inn for ukene hver lørdag. Da håper jeg jeg slipper "unødige" butikkbesøk preget av stress og impulshandling.
Men har ikke komt dit enda. Men jeg planlegger dagen i forveien da, slik at jeg har det klart i hodet det som skal lages slik jeg slipper å bruke tid på å fundere om ettermiddagen rett før en skal til å lage mat.
Idag ble det ovnsbakt laks m/ hvitløk,sitronpepper;basilikum og sitron, lett wokede grønnsaker ( kinakål,paprika,rødløk,purre,squash og gulrot) med en splash soyasaus på. Hadde eggenudler og agurksalat (agurk,vann,sitron,hvitvinseddik og bittelitt sukrin.Skal være litt syrlig på smak + litt dill i.)
Jeg spiste et porsjonsstykke laks,endel grønnsaker og en bitteliten dæsj nudler og litt agurksalat..
er fremdeles litt usikker på mengde , men tror det er passelig. Er veldig redd for å spise for mye, men tillot meg litt nudler da jeg ikkje har spist så mye annet m karbo idag. :) Må vel bare prøve seg frem å finne det som er riktig for en selv.( ser at porsjonen ser veldig stor ut,men et triks jeg har gjort er å investere i mindre middagstallerkener,så jeg håper det ikke er altfor ille.Prøver også å ta en bit,legge fra meg bestikket , tygge og svelge i rolig tempo for at magen skal henge med og varskue når den er mett i tide og ikke lenge etter den faktisk er full.. ;) )
Er en tilhenger av alt en kan kutte i full fart å hive inn i stekeovnen med minimalt med olje ol. på .. skulle praktisk talt hatt to stekeovner. Drømmen er en liten kombidamp ovn itillegg til en vanlig stekeovn.Keep on dreaming. har en slik Tupperware sak,husker ikke helt hva de heter grå m lokk ...Ultra pro? Fantastisk å steke kylling/fisk/annet kjøtt i stekeovnen m lokk uten bruk av noe som helst fett...Anbefales.
Lager alt fra bunnen av og skjønner ikke at jeg har tillatt meg å servere mye av det jeg har gjort tidligere-sånn i full fart på hverdager med liten tid. Det tar faktisk ikke så lang tid, BARE man planlegger litt på forhånd. Så nå er det om å gjøre å holde disse gode vanene fremover.
Tenker kanskje å bruke fridager på å produsere opp litt forskjellige krafter av kylling/grønnsak osv slik man har det stående i frys lett tilgjengelig. Og å steke opp karbonadekaker /kjøttboller av karbonade/svinekjøttdeig og ha klart... mye en kan gjøre,det må bare prioriteres....
Jepp,det får være alt for idag. Mye tanker og håp for hvordan jeg vil at ting skal være /fungere ,så nå er det opp til meg å keep my word....;)
Ha en fortsatt fin ettermiddag så hørs vi om litt..;)
var tenkt å ta en litt `læxing dag idag etter heftig styrke/spinn økt igår kveld. Har trent stort sett en til to ganger om dagen og kjenner på at jeg er litt sliten... er vel viktig å ta seg tid til å hvile etter treningene.
Meeen....sola lokka og kroppen ønsker- nesten skrik etter litt aktivitet,så da tok jeg meg en times sykkeltur framover Valldal. Det "unge" frøken Solfrid ikkje hadde gjort var å sjå på gradestokken før ho la i vei... sjøl om sola skein så var temperaturen laaangt ifra behagelig...
Det som var bra med da var at det gikk jææææ.... fort i skyggen fram til der det var sol- meir som intervalltrening førrstend du...:)
Etterpå blir det bading og forhåpentligvis får jeg lagt inn noen skikkelige `laps`i bassenget også.
Men det skal først og fremst være kos ilag med mine vakre små <3
Kjæringa på tur...frikst å gøtt... :)
Så var det middagslaging. Har etterhvert tenkt å lage en plan og handle inn for ukene hver lørdag. Da håper jeg jeg slipper "unødige" butikkbesøk preget av stress og impulshandling.
Men har ikke komt dit enda. Men jeg planlegger dagen i forveien da, slik at jeg har det klart i hodet det som skal lages slik jeg slipper å bruke tid på å fundere om ettermiddagen rett før en skal til å lage mat.
Idag ble det ovnsbakt laks m/ hvitløk,sitronpepper;basilikum og sitron, lett wokede grønnsaker ( kinakål,paprika,rødløk,purre,squash og gulrot) med en splash soyasaus på. Hadde eggenudler og agurksalat (agurk,vann,sitron,hvitvinseddik og bittelitt sukrin.Skal være litt syrlig på smak + litt dill i.)

er fremdeles litt usikker på mengde , men tror det er passelig. Er veldig redd for å spise for mye, men tillot meg litt nudler da jeg ikkje har spist så mye annet m karbo idag. :) Må vel bare prøve seg frem å finne det som er riktig for en selv.( ser at porsjonen ser veldig stor ut,men et triks jeg har gjort er å investere i mindre middagstallerkener,så jeg håper det ikke er altfor ille.Prøver også å ta en bit,legge fra meg bestikket , tygge og svelge i rolig tempo for at magen skal henge med og varskue når den er mett i tide og ikke lenge etter den faktisk er full.. ;) )
Er en tilhenger av alt en kan kutte i full fart å hive inn i stekeovnen med minimalt med olje ol. på .. skulle praktisk talt hatt to stekeovner. Drømmen er en liten kombidamp ovn itillegg til en vanlig stekeovn.Keep on dreaming. har en slik Tupperware sak,husker ikke helt hva de heter grå m lokk ...Ultra pro? Fantastisk å steke kylling/fisk/annet kjøtt i stekeovnen m lokk uten bruk av noe som helst fett...Anbefales.
Lager alt fra bunnen av og skjønner ikke at jeg har tillatt meg å servere mye av det jeg har gjort tidligere-sånn i full fart på hverdager med liten tid. Det tar faktisk ikke så lang tid, BARE man planlegger litt på forhånd. Så nå er det om å gjøre å holde disse gode vanene fremover.
Tenker kanskje å bruke fridager på å produsere opp litt forskjellige krafter av kylling/grønnsak osv slik man har det stående i frys lett tilgjengelig. Og å steke opp karbonadekaker /kjøttboller av karbonade/svinekjøttdeig og ha klart... mye en kan gjøre,det må bare prioriteres....
Jepp,det får være alt for idag. Mye tanker og håp for hvordan jeg vil at ting skal være /fungere ,så nå er det opp til meg å keep my word....;)
Ha en fortsatt fin ettermiddag så hørs vi om litt..;)
Det som er bra med denne middagen er at den er ferdig på 20 minutter... krydre laksen-hiv den i stekeovnen på 170-180 grader i 15-17 min. kutt grønnsaker -wok lett og ha valgfri tilbehør til -naturris/fullkornscouscous (en schlâger her i huset),eller bare grønnsalat m/ litt sitron/cherrytomat og dill ...og agurksalat...
SvarSlettSå flink du e Solfrid :)
SvarSlett