Gå til hovedinnhold

Dagen idag...

SOL!!!!
var tenkt å ta en litt `læxing dag idag etter heftig styrke/spinn økt igår kveld. Har trent stort sett en til to ganger om dagen og kjenner på at jeg er litt sliten... er vel viktig å ta seg tid til å hvile etter treningene.
Meeen....sola lokka og kroppen ønsker- nesten skrik etter litt aktivitet,så da tok jeg meg en times sykkeltur framover Valldal. Det "unge" frøken Solfrid ikkje hadde gjort var å sjå på gradestokken før ho la i vei... sjøl om sola skein så var temperaturen laaangt ifra behagelig...
Det som var bra med da var at det gikk jææææ.... fort i skyggen fram til der det var sol- meir som intervalltrening førrstend du...:)
Etterpå blir det bading og forhåpentligvis får jeg lagt inn noen skikkelige `laps`i bassenget også.
Men det skal først og fremst være kos ilag med mine vakre små <3

Kjæringa på tur...frikst å gøtt... :)Så var det middagslaging. Har etterhvert tenkt å lage en plan og handle inn for ukene hver lørdag. Da håper jeg jeg slipper "unødige" butikkbesøk preget av stress og impulshandling.
Men har ikke komt dit enda. Men jeg planlegger dagen i forveien da, slik at jeg har det klart i hodet det som skal lages slik jeg slipper å bruke tid på å fundere om ettermiddagen rett før en skal til å lage mat.
Idag ble det ovnsbakt laks m/ hvitløk,sitronpepper;basilikum og sitron, lett wokede grønnsaker ( kinakål,paprika,rødløk,purre,squash og gulrot) med en splash soyasaus på. Hadde eggenudler og agurksalat (agurk,vann,sitron,hvitvinseddik og bittelitt sukrin.Skal være litt syrlig på smak + litt dill i.)
Jeg spiste et porsjonsstykke laks,endel grønnsaker og en bitteliten dæsj nudler og litt agurksalat..
er fremdeles litt usikker på mengde , men tror det er passelig. Er veldig redd for å spise for mye, men tillot meg litt nudler da jeg ikkje har spist så mye annet m karbo idag. :) Må vel bare prøve seg frem å finne det som er riktig for en selv.( ser at porsjonen ser veldig stor ut,men et triks jeg har gjort er å investere i mindre middagstallerkener,så jeg håper det ikke er altfor ille.Prøver også å ta en bit,legge fra meg bestikket , tygge og svelge i rolig tempo for at magen skal henge med og varskue når den er mett i tide og ikke lenge etter den faktisk er full.. ;) )

Er en tilhenger av alt en kan kutte i full fart å hive inn i stekeovnen med minimalt med olje ol. på .. skulle praktisk talt hatt to stekeovner. Drømmen er en liten kombidamp ovn itillegg til en vanlig stekeovn.Keep on dreaming. har en slik Tupperware sak,husker ikke helt hva de heter grå m lokk ...Ultra pro? Fantastisk å steke kylling/fisk/annet kjøtt i stekeovnen m lokk uten bruk av noe som helst fett...Anbefales.
Lager alt fra bunnen av og skjønner ikke at jeg har tillatt meg å servere mye av det jeg har gjort tidligere-sånn i full fart på hverdager med liten tid. Det tar faktisk ikke så lang tid, BARE man planlegger litt på forhånd. Så nå er det om å gjøre å holde disse gode vanene fremover.
Tenker kanskje å bruke fridager på å produsere opp litt forskjellige krafter av kylling/grønnsak osv slik man har det stående i frys lett tilgjengelig. Og å steke opp karbonadekaker /kjøttboller av karbonade/svinekjøttdeig og ha klart... mye en kan gjøre,det må bare prioriteres....

Jepp,det får være alt for idag. Mye tanker og håp for hvordan jeg vil at ting skal være /fungere ,så nå er det opp til meg å keep my word....;)

Ha en fortsatt fin ettermiddag så hørs vi om litt..;)

Kommentarer

  1. Det som er bra med denne middagen er at den er ferdig på 20 minutter... krydre laksen-hiv den i stekeovnen på 170-180 grader i 15-17 min. kutt grønnsaker -wok lett og ha valgfri tilbehør til -naturris/fullkornscouscous (en schlâger her i huset),eller bare grønnsalat m/ litt sitron/cherrytomat og dill ...og agurksalat...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Å starte på nytt....

Jau då.... ej eksistera enda.....har berre ikkje hatt så mykje å "skryte ta " i det siste, derfor har ej heller vore stille... Har vore gjennom den vondeste og verste perioden i mitt liv...(er der vel enda for så vidt...) , men no må ej ta mej i nakken og heise meg opp att... Steg for steg...bygge oppatt - livet mitt-treningsinspirasjonen-mat og måltidsrytmen- kondisen- humøret- steg for steg må ej opp og fram..... For ej vil ikkje at alt blodslit og strev for dissa 25 kg som he reist av skal ha vore forgjeves.... Må opp og fram for ungane mine -dei godaste og beste ej he å leve for....alt skal konsentrerast om meg og dei -min bittelille vakre gode familie- best i heile verden.... <3 Hadde eg berre funne ein fin plass der vi kunne bo...(kanskje d går i boks en av dei næraste dagane.. kryss fingrane for meg.. :) Få senke skuldrane å trekke pusten og starte på nytt.....Men ej må takke ...igjen... alle fine folk som har stillt opp og fremdeles stiller opp... sett så umåt
Hei... Då e ej tilbake (he bestemt mej for å skrive på dialekt ja...;) )... Har hatt ei litt kjip helg etter at ej va på kontroll på Sjukehuset fredag. Fikk beskjed om at ej he kanskje overbelasta "nyhofta" mi litt og må ta en pause fra trening sa legen... " Do er bra nog, sa han, do kan sitte å lese. Noen må jeg dytte ja , ut å bevege seg ja, andre må jeg bremse...deg må jeg bremse ,ja... " (tysk lege)... Kjente ej vart litt deprimert av dette. Men må ta det litt rolig for å sjå om det hjelp på dei smertene ej he kjent no sia ej begynte på jobb igjen.. Var overbelasta sene på framsida i hofte bøyen,den sena som held kula på plass. Har vel komt fram til at ej må respektere at ej he overdreve og roe ned litt. Kjenner det blir for dumt å svekke den sena slik at ej fe problem seinare... så....fe prøve å ta d m ro en måneds tid og sjå det an. Vil snakke litt med Mari Agathe som er min dyktige Fysio å høre ka ho meina. Men trening skal det nok bli, får trene overkro

Ny veke- still going strong...

Liiiit vanskelig når det dukker opp slike g aver på jobb... TWIST mmm... :0 Halllla folkens !! Eg er fremdeles her eg... Vel overstått helg , gått greit med mat - litt godis har eg unna meg- men ikkje en tredje del av det eg tidlegare he "unna" meg.. ;) er ei vanesak berre ditta godte greia... klare meg faktisk fint uten. Er heldigvis glad i bær,yoghurt,nøtter,frukt,grønnsaker ol. så det er liksom ikkje vanskelig å finne på noke godt som kan erstatte sukker og godis. Har blitt fan av Gresk Yoghurt med vanilje og den m sitron- deilig... med et par skjeier av B.Nordstrands Granola...YPPERLIG... treng ikkje meir... Smoothiebowl = frokost <3 Var i byn å der fann eg et grovt klibrød med solsikke,linfrø,gresskarkjerner som var heilt nydelig.. har delt opp og frose ned så eg tar opp skiver å putter i brødrister ved behov. Slik slipp eg at det ligg å bli gammalt å ekkelt i brødskuffen og må hives etterkvart... men det brødet var himmelsk- mjukt og godt til å