Gå til hovedinnhold

Dagen idag...

SOL!!!!
var tenkt å ta en litt `læxing dag idag etter heftig styrke/spinn økt igår kveld. Har trent stort sett en til to ganger om dagen og kjenner på at jeg er litt sliten... er vel viktig å ta seg tid til å hvile etter treningene.
Meeen....sola lokka og kroppen ønsker- nesten skrik etter litt aktivitet,så da tok jeg meg en times sykkeltur framover Valldal. Det "unge" frøken Solfrid ikkje hadde gjort var å sjå på gradestokken før ho la i vei... sjøl om sola skein så var temperaturen laaangt ifra behagelig...
Det som var bra med da var at det gikk jææææ.... fort i skyggen fram til der det var sol- meir som intervalltrening førrstend du...:)
Etterpå blir det bading og forhåpentligvis får jeg lagt inn noen skikkelige `laps`i bassenget også.
Men det skal først og fremst være kos ilag med mine vakre små <3

Kjæringa på tur...frikst å gøtt... :)Så var det middagslaging. Har etterhvert tenkt å lage en plan og handle inn for ukene hver lørdag. Da håper jeg jeg slipper "unødige" butikkbesøk preget av stress og impulshandling.
Men har ikke komt dit enda. Men jeg planlegger dagen i forveien da, slik at jeg har det klart i hodet det som skal lages slik jeg slipper å bruke tid på å fundere om ettermiddagen rett før en skal til å lage mat.
Idag ble det ovnsbakt laks m/ hvitløk,sitronpepper;basilikum og sitron, lett wokede grønnsaker ( kinakål,paprika,rødløk,purre,squash og gulrot) med en splash soyasaus på. Hadde eggenudler og agurksalat (agurk,vann,sitron,hvitvinseddik og bittelitt sukrin.Skal være litt syrlig på smak + litt dill i.)
Jeg spiste et porsjonsstykke laks,endel grønnsaker og en bitteliten dæsj nudler og litt agurksalat..
er fremdeles litt usikker på mengde , men tror det er passelig. Er veldig redd for å spise for mye, men tillot meg litt nudler da jeg ikkje har spist så mye annet m karbo idag. :) Må vel bare prøve seg frem å finne det som er riktig for en selv.( ser at porsjonen ser veldig stor ut,men et triks jeg har gjort er å investere i mindre middagstallerkener,så jeg håper det ikke er altfor ille.Prøver også å ta en bit,legge fra meg bestikket , tygge og svelge i rolig tempo for at magen skal henge med og varskue når den er mett i tide og ikke lenge etter den faktisk er full.. ;) )

Er en tilhenger av alt en kan kutte i full fart å hive inn i stekeovnen med minimalt med olje ol. på .. skulle praktisk talt hatt to stekeovner. Drømmen er en liten kombidamp ovn itillegg til en vanlig stekeovn.Keep on dreaming. har en slik Tupperware sak,husker ikke helt hva de heter grå m lokk ...Ultra pro? Fantastisk å steke kylling/fisk/annet kjøtt i stekeovnen m lokk uten bruk av noe som helst fett...Anbefales.
Lager alt fra bunnen av og skjønner ikke at jeg har tillatt meg å servere mye av det jeg har gjort tidligere-sånn i full fart på hverdager med liten tid. Det tar faktisk ikke så lang tid, BARE man planlegger litt på forhånd. Så nå er det om å gjøre å holde disse gode vanene fremover.
Tenker kanskje å bruke fridager på å produsere opp litt forskjellige krafter av kylling/grønnsak osv slik man har det stående i frys lett tilgjengelig. Og å steke opp karbonadekaker /kjøttboller av karbonade/svinekjøttdeig og ha klart... mye en kan gjøre,det må bare prioriteres....

Jepp,det får være alt for idag. Mye tanker og håp for hvordan jeg vil at ting skal være /fungere ,så nå er det opp til meg å keep my word....;)

Ha en fortsatt fin ettermiddag så hørs vi om litt..;)

Kommentarer

  1. Det som er bra med denne middagen er at den er ferdig på 20 minutter... krydre laksen-hiv den i stekeovnen på 170-180 grader i 15-17 min. kutt grønnsaker -wok lett og ha valgfri tilbehør til -naturris/fullkornscouscous (en schlâger her i huset),eller bare grønnsalat m/ litt sitron/cherrytomat og dill ...og agurksalat...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Å starte på nytt....

Jau då.... ej eksistera enda.....har berre ikkje hatt så mykje å "skryte ta " i det siste, derfor har ej heller vore stille... Har vore gjennom den vondeste og verste perioden i mitt liv...(er der vel enda for så vidt...) , men no må ej ta mej i nakken og heise meg opp att... Steg for steg...bygge oppatt - livet mitt-treningsinspirasjonen-mat og måltidsrytmen- kondisen- humøret- steg for steg må ej opp og fram..... For ej vil ikkje at alt blodslit og strev for dissa 25 kg som he reist av skal ha vore forgjeves.... Må opp og fram for ungane mine -dei godaste og beste ej he å leve for....alt skal konsentrerast om meg og dei -min bittelille vakre gode familie- best i heile verden.... <3 Hadde eg berre funne ein fin plass der vi kunne bo...(kanskje d går i boks en av dei næraste dagane.. kryss fingrane for meg.. :) Få senke skuldrane å trekke pusten og starte på nytt.....Men ej må takke ...igjen... alle fine folk som har stillt opp og fremdeles stiller opp... sett så umåt
HEI!!!!! God Sommer folkens.. :) Ej e her enda, har berre vore travelt med mykje jobbing og mykje som skjer ellers at å bruke tid framfor dataen har vore siste prioritet.... Ej fortsetter no i det som etterkvart har blitt en vanlig kvardag.. Har sklidd litt ut m måltidsrytmen , for tida flyg og plutselig er det 5-6 timer sia siste måltid,og å ha berre en skyr innabords heile dagen det er ikkje mykje... Så slit litt med å ete nok kanskje.. Men ej prøva, det ligg heile tida i bakhaudet at ej må passe mej med maten.... er det noko ej IKKJE skal så er det oppatt i vekt! BASTA!! Kjenner at ej lett kan skli ut m mat om ej tillet mej d og det er en ekkel følelse... prøver og unne meg litt innimellom slik at ej ikkje plutselig skal gå på en GigaEnormFantastelistisk smell!!! :( Lykka e at det bugnar med bær så det går to korger jordbær + blåbær+ bringebær å slikt for dagen... Smoothie maskina går som berre d,et supert alternativ til is ...Ej elska is,så det er den verste fristel
Hei.. da er vi tilbake etter et opphold igjen.... kjem liksom ikkje på hva jeg skal skrive om som er interressant nok til at noen vil lese det :) Forrige helg var vi på Bjorli på ski sammen med et vennepar.... Det var veldig kjekt... både selskapet og det å komme seg litt ut av bygdene.. (under ser dokke bilde fra Vetlegrenda der vi bodde... fint) Vi sto på slalåm og Samuel knekte slalåm koden og greide stå uten sele eller noke som helst ...veeeeldig stolt mamma... Alva kava på ( små tynne pipestilker i store sko og tunge ski,er ikkje lett!)  men mangler litt enda, men det kjem seg nok fort :)Sjå om vi rekk nokre turar til i trekk før all snøen forsvinn og det blir VÅÅÅÅR!!!!! Viktig m godt utstyr på hyttetur...                                                                                                               Har funnet fram syklene våre allerede og sykler til og fra jobb når jeg har anledning...Deeiilii... Skal investere i nytt sykkelutsty